Lactatiekundige Christine Bulsing

Ik ben Christine en moeder van twee kinderen. In 2011 heb ik mijn diploma Bachelor Verpleegkunde behaald en ben ik als jeugdverpleegkundige bij de Jeugdgezondheidszorg gaan werken. Hier heb ik ontdekt hoe belangrijk goede begeleiding bij borstvoeding is en daar is dan ook mijn passie voor borstvoeding ontstaan.

In 2014 heb ik de opleiding tot lactatiekundige gevolgd bij Baby&Borst in Almere en in juli 2015 ben ik geslaagd voor het internationaal examen (IBCLC).  Het behalen van dat examen geeft het recht de titel IBCLC te voeren.

Tijdens de opleiding ben ik begonnen als lactatiekundige in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam. Daarnaast werkte ik als jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau. Begin 2017 heb ik besloten om mij volledig te richten op mijn eigen praktijk en het werk als jeugdverpleegkundige.
Mijn ervaringen uit beide werkplekken gebruik ik bij de begeleiding van borstvoeding als lactatiekundige in mijn consulten bij Zoete Melk.

Eind 2018 ben ik voor het eerst zelf moeder geworden en mocht ik ook ervaren hoe het is om borstvoeding te geven! Daarnaast heb ik zelf ook ruime ervaring opgedaan met kolven op mijn werk.

Rond de start van mijn eigen praktijk ontstond ook het kraamzorgbureau B-lief in het Westland. Met veel plezier verzorg ik daar elke zes weken een voorlichtingsavond over borstvoeding.
Daarnaast ben ik expert bij Ouders van Nu en beoordeel ik de informatie die gegeven wordt over borstvoeding.

 

 

IMG 0954